»Govoriš, ješ in dihaš z jezikom, zakaj se tam nabira maščoba?«
»Ni jasno, zakaj, lahko je genetsko ali okoljsko, toda manj je maščob, manj verjetno je, da bi se jezik med spanjem sesedel.«
»Delno je to zaradi njihove osiromašene prehranske vrednosti – pogosto imajo visoko vsebnost nasičenih maščob, soli in sladkorja.«
»Samo mišice, nobene maščobe.«
»Takrat je industrija pri proizvodnji živil začela trde živalske maščobe nadomeščati s cenejšimi delno hidrogeniranimi rastlinskimi maščobami.«
»Slovenski filmi ne nastajajo zgolj z javnimi sredstvi in da producenti sredstva za filme v slovenskem jeziku vedno uspešneje nabirajo tudi v tujini.«
»Pozornost naj potrošniki namenjajo povečevanju deleža sladkorja, manjšanju sadnega ali zelenjavnega deleža, uporabi umetnih sladil, menjavi bolj kakovostnih manj predelanih in pretežno nenasičenih maščob z manj kakovostnimi bolj predelanimi in pretežno nasičenimi maščobami (npr. palmova, kokosova maščoba).«
»Čeprav je vsebnost maščob v govejem mletem mesu zakonsko določena, je z zdravstvenega vidika pomembna predvsem vsebnost nasičenih maščob, ki jih želimo v prehrani omejevati.«
»Strokovnjaki, ki preučujejo spanje, za prespano noč štejejo od šest do osem ur neprekinjenega spanja.«
»Da, vendar sem se začel učiti slovenščine, kot jezika, ki sem ga želel brati in ne nujno govoriti.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju